Preglednost - Slovenija

V Evropi smo član združenja EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations) in podpiramo Kodeks transparentnosti EFPIA (EFPIA Disclosure Code), ki določa seznam vodilnih načel, v skladu s katerimi morajo farmacevtska podjetja objaviti vsa plačila in prenose sredstev evropskim zdravstvenim delavcem in organizacijam.

EFPIA

V družbi Biogen smo prepričani, da je sodelovanje z zdravstvenimi delavci ključno pri odkrivanju, razvoju in dostopnosti inovativnih zdravil, ki dejansko lahko izboljšajo življenje bolnikov. Pri tem se zavedamo, da mora takšno sodelovanje potekati odkrito in pregledno.

Kot član združenja EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations) podjetje Biogen s ponosom sprejema in podpira Kodeks transparentnosti EFPIA (EFPIA Disclosure Code). V skladu s tem kodeksom v podjetju Biogen od januarja 2015 beležimo vsa plačila in prispevke zdravstvenim delavcem in organizacijam.

 

 

 

 

Združenja bolnikov

V vse dejavnosti, s katerimi se ukvarjamo, vložimo svoj polni potencial. Pri tem so v središču našega delovanja bolniki. Za nas je še posebej pomembno, da razumemo njihove potrebe.

V letu 2022 smo tako v podporo projektom namenili 2.500,00 EUR Društvu spoznajmo multiplo sklerozo, 2.500,00 EUR Združenju multiple skleroze Slovenije, 1356,00 EUR Evropskemu združenju distrofikov in 5.000,00 EUR Društvu za kronično vnetno črevesno bolezen.