Átláthatóság - Magyarország

Európában a Biogen tagja a Gyógyszeripari Egyesületek Európai Szövetségének (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA)), és elfogadta az EFPIA Magatartási Kódexét, amely irányelveket tartalmaz a gyógyszeripari vállalatok számára, az európai egészségügyi szakembereknek és egészségügyi szervezeteknek nyújtott juttatások nyilvános közzétételére vonatkozóan.

EFPIA

A Biogen meggyőződése, hogy az egészségügyi szakemberekkel történő együttműködés elengedhetetlen az innovatív terápiák felfedezéséhez, kifejlesztéséhez és betegekhez történő eljuttatásához, a betegek életminőségének javítása érdekében. Ugyanakkor hiszünk abban is, hogy ezeket az interakciókat nyíltan, átláthatóan kell végeznünk.

Az EFPIA (a Gyógyszeripari Egyesületek Európai Szövetsége) és a magyarországi Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete, az AIPM tagjaként a Biogen elkötelezetten támogatja és betartja az EFPIA Magatartási Kódexet és az AIPM Magatartási Kódexet. A kódexekkel összhangban a Biogen 2016. január óta gyűjti és nyilvántartja az egészségügyi szakembereknek és az egészségügyi szervezeteknek nyújtott kifizetéseket és juttatásokat.

 

 

 

Betegszervezetek

A Biogen Magyarország elkötelezett a sclerosis multiplexes és SMA-s betegek életminőségének javításáért folytatott küzdelem iránt. Megtiszteltetés számunkra, hogy együtt dolgozhatunk az ugyanezen célért küzdő betegszervezetekkel, és támogathatjuk ezen cél érdekében tett törekvéseiket.

 

Szervezet neve Projekt leírása Projekt dátuma Támogatás összege 
Magyar Sclerosis
Multiplexes Betegekért
Alapítvány (MSMBA)
SM World Day – National Day in Hungary

05/05/2022

 2 000 000 Ft
Magyar Sclerosis
Bekes Megyei Sclerosis
Multiplexes Emberek
Kozhasznu Szervezete
Multiplex Magazine – publication of a national patient care publication 08/25/2022 1 200 000 Ft
Magyar Sclerosis
Multiplexes Betegek
Szövetsége
National MS Day 2022 – Tata 09/14/2022 2 000 000 Ft
Sclerosis Multiplexes
Betegek Csongrád-Csanád
Megyei Egyesülete
Sponsorship of event regarding the situation of people with disabilities and with reduced mobility, in particular people with MS 11/09/2022 846 000 Ft