Átláthatóság - Magyarország

Európában a Biogen tagja a Gyógyszeripari Egyesületek Európai Szövetségének (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA)), és elfogadta az EFPIA Magatartási Kódexét, amely irányelveket tartalmaz a gyógyszeripari vállalatok számára, az európai egészségügyi szakembereknek és egészségügyi szervezeteknek nyújtott juttatások nyilvános közzétételére vonatkozóan.

EFPIA

A Biogen meggyőződése, hogy az egészségügyi szakemberekkel történő együttműködés elengedhetetlen az innovatív terápiák felfedezéséhez, kifejlesztéséhez és betegekhez történő eljuttatásához, a betegek életminőségének javítása érdekében. Ugyanakkor hiszünk abban is, hogy ezeket az interakciókat nyíltan, átláthatóan kell végeznünk.

Az EFPIA (a Gyógyszeripari Egyesületek Európai Szövetsége) és a magyarországi Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete, az AIPM tagjaként a Biogen elkötelezetten támogatja és betartja az EFPIA Magatartási Kódexet és az AIPM Magatartási Kódexet. A kódexekkel összhangban a Biogen 2016. január óta gyűjti és nyilvántartja az egészségügyi szakembereknek és az egészségügyi szervezeteknek nyújtott kifizetéseket és juttatásokat.

 

 

 

Betegszervezetek

A Biogen Magyarország elkötelezett a sclerosis multiplexes és SMA-s betegek életminőségének javításáért folytatott küzdelem iránt. Megtiszteltetés számunkra, hogy együtt dolgozhatunk az ugyanezen célért küzdő betegszervezetekkel, és támogathatjuk ezen cél érdekében tett törekvéseiket.

 

Szervezet neve Projekt leírása Projekt dátuma Támogatás összege 
Magyar Sclerosis
Multiplexes Betegekért
Alapítvány (MSMBA)
National MS-Day 2021

9/3/2021

 1 700 000 Ft
Magyar Sclerosis
Multiplexes Betegekért
Alapítvány (MSMBA)
Family Planning Patient Education for MS Patients 8/23/2021 1 200 000 Ft
SMA Magyarország
Alapítvány
Educational webinars for SMA patients,caregivers and physicians 10/1/2021 5 200 EUR