Transparentnost - Hrvatska

U Europi smo član Europske udruge inovativnih proizvođača lijekova (engl. European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations, EFPIA) i podržavamo njezin Kodeks o objavljivanju podataka – skup temeljnih načela prema kojima farmaceutske tvrtke trebaju javno objavljivati podatke o prijenosima vrijednosti izvršenima u korist zdravstvenih radnika i organizacija u Europi.

EFPIA

Čvrsto vjerujemo da je suradnja sa zdravstvenim radnicima od presudne važnosti za otkrivanje, razvoj i primjenu inovativnih terapija koje poboljšavaju živote bolesnika. Isto tako, smatramo da takve suradnje moraju biti otvorene i transparentne.

Kao član Europske udruge inovativnih proizvođača lijekova (EFPIA), Biogen ponosno podržava i primjenjuje njezin Kodeks o objavljivanju podataka. U skladu s tim kodeksom, Biogen bilježi podatke o svim potporama i uplatama izvršenima u korist zdravstvenih radnika i organizacija od siječnja 2015. godine.

 

 

 

Prijenos vrijednosti društvima pacijenata u 2021. godini

U svim aktivnostima u kojima sudjelujemo trudimo se na najbolji mogući način doprinjeti dobrobiti bolesnika. Posebno nam je važno razumijeti njihove potrebe te podržati sva nastojanja za poboljšanje kvalitete skrbi o bolesnicima.

U 2021. godini smo donirali 55.000,00 HRK Savezu društava multiple skleroze Hrvatske, 7.000,00 HRK  Hrvatskom savezu za rijetke bolesti, 20.000,00 HRK udruzi "MS TIM HRVATSKA".